top of page

Fri, Sep 15

|

Tertsa

Terezas Choice Kulinarične joga počitnice

Kulinarične joga počitnice

Registration is closed
See other events
Terezas Choice Kulinarične joga počitnice
Terezas Choice Kulinarične joga počitnice

Time & Location

Sep 15, 2023, 4:00 PM – Sep 22, 2023, 12:00 PM

Tertsa, Tertsa beach, Tertsa 700 04, Greece

About the Event

Kaj nas čaka?

Čaka nas vsakodnevna jutranja praksa joge s pogledom na morje, ki jo bo z nami delila Nathalie Gesche, jogistka, ki že mnogo let sobiva s Tertso in vas bo v tednu dni naredila gibke ter pretočne; za prenočišča, ki so v kretskem stilu, preprosta in čista, bo poskrbel energični Lambros; za zdrave obroke, poleg mene seveda, pa Lambrosova žena in mama, ki kuhata značilno južnokretsko hrano.

Zakaj Tertsa?

Tertsa je poseben kraj, kjer vas bodo spremljali zvoki narave, bučanje morja in prijazna klima; papajo, banane ter granatna jabolka pa boste imeli na dosegu roke. Spakirajte kopalke in brisačo, za sončno kremo lahko poskrbi lokalna kozmetičarka Rea, ki meša kozmetiko in nabira kretska zelišča glede na moč lune. Teden dni bivanja v drugačnem okolju vam bo dal novih energij za zimsko obdobje, ki bo pred vami.

HRANA

Tereza’s Choice oddih je tudi zelo kulinarično obarvan, kjer je zdrava prehrana zelo pomembnega pomena. Hrana je tradicionalno Kretska sveža in napolnjena s soncem. Zajtrki so raznovrstni obogateni  s svežim tropskim sadjem in z  zdravo ekološko izbiro, ki bo vsakega napolnila z energijo in pripravila na dolg dan prebiranja dobrih knjig na plaži. Na voljo je tudi okusno  veganska izbira. Zdrave večerne obroke bosta kuhali, poleg mene seveda, Lambrosova žena in mama, ki kuhata značilno južnokretsko hrano. Na dveh delavnicah se boste z mano tudi naučili vznemirljive umetnosti fermentacije in tradicionalnih grških jedi. Vse sestavine pa bomo dobili od sosednjih kmetov in z vrta.

JOGA

Joga z Nathalie je primerna za vse stopnje in vse starosti. Vsako jutro se bomo z njo gibali eno uro in se spoznavali s Hatho jogo. ‘Tha’ – luna, ‘Ha’ – sonce. Hatha yoga je znanost o čiščenju telesa in prebujanju pranske energije. Hatha yoga uravnoveša levo in desno stran telesa, žensko-moško energijo, jin jang našega telesa.

INFO https://www.terezaschoice.com/zapisi/kulinaricne-joga-pocitnice/

Share This Event

bottom of page